欢迎访问新考网——新高考网(原中国大学在线)
您所在的位置: 新考网(原中国大学在线)>>阅读理解 > 正文内容

高考英语完形填空训练(23)及答案或解析

作者:  时间: 2020-12-23

高考英语完形填空训练(23)及答案或解析

完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I was unbelievably proud of my nine-year-old daughter, Emily. 31 to buy a mountain bike, she’d been saving her pocket money all year, as well as doing small jobs to earn extra money.

  By Thanksgiving, she had collected only $49. I said, “You 32 have your pick from my bicycle  33 .” “Thanks, Daddy. But your bikes are so o ld.” She was right. All my girls’ bikes were 1950s models, not the kind a kid today would 34 choose.

  As Christmas 35 near, Emily and I went bike shopping. As we left one store, she  36 a Salvation Army(基督教慈善组织) volunteer standing next to a big pot.

“Can we give something, Daddy?” she asked.   

“Sorry, Em, I’m out of change.” I said.

  Throughout December, Emily continued to  37 hard. Then one day, she made a  38 announcement. “You know all the money I’ve been saving?” she said hesitantly. “I’m going to give it to the p oor people.” So one cold morning before Christmas, Emily handed her total savings of $58 to a volunteer who was really very  39 .

     40 by Emily’s selflessness, I decided to contribute 41 of my old bicycles to a car dealer who was collecting used bikes for poor children. 42 I selected a shiny model from my collection, however, it seemed as if a second bike took on a glow(发光).Should I contribute two? No, one would be enough. But I couldn’t  43 the feeling that I should give a second bike. When I later  44 the bikes, the car dealer said, “You’re making two kids very  45 , sir. Here are your tickets. For each bicycle contributed, we’re 46 away one chance to win a girls’ mountain bike.”

  Why wasn’t I surprised when that second ticket proved to be the  47 ? I like to think it was God’s way of  48  a little girl for a sacrifice  49 her years― while giving her dad a lesson in the  50 .

 

31. A. Promised     B. Amazed                         C. Determined           D. Organized

32. A. need          B. should                 C. must               D. can

33. A. collection        B. contribution   C. shop                  D. club 

34. A. seldom        B. likely          C. slightly               D. merely

35. A. drew     B. became          C. went                    D. pulled

36. A. observed                B. sensed       C. watched         D. noticed

37. A. study        B. try                         C. listen           D. work

38. A. disappointing B. surprising     C. formal                     D. public

39. A. agreeable       B. hopeful        C. thankful              D. pitiful

40. A. Moved         B. Shocked            C. Persuaded           D. Demanded

41. A. one           B. some                C. two                     D. any

42. A. While            B. As                        C. Because         D. Though

43. A. express          B. describe             C. explain             D. shake

44. A. returned     B. delivered          C. chose                D. shared

45. A. sweet          B. healthy            C. happy             D. fair

46. A. putting         B. giving                   C. storing          D. signing

47. A. present       B. harvest          C. winner           D. chance

4 8. A. greeting       B. praising             C. sheltering          D. rewarding

49. A. under            B. before         C. beyond        D. within

50. A. process              B. project            

C. struggle                   D. communication

 

参考答案

31―35  CDABA   36―40 DDBCA 

41―45  ABDBC 46―50  BCDCA      

*************************************************************结束

 

Passage ***.www.ks5u.com

My sister and I grew up in a little village in England. Our father was a struggling ___36___, but I always knew he was ___37___. He never criticized us, but used ___38___ to bring out our best. He’d say,” If you pout water on flowers, they flourish. If you don’t give them water, they die. ” I ___39___ as a child I said something ___40___ about somebody, and my father said, “___41___ time you say something unpleasant about somebody else, it’s a reflection of you. ” He explained that if I looked for the best ___42___ people, I would  get the best ___43___. From then on I’ve always tried to ___44___ the principle in my life and later in running my company.

   Dad’s also always been very ___45___. At 15, I started a magazine. It was ___46___ a great deal of my time, and the headmaster of my school gave me a ___47___: stay

in school or leave to work on my magazine.

   I decided to leave, and Dad tried to sway me from my decision, ___48___ any good father would. When he realized I Had made up my mind, he said, “Richard, when I was 23, my dad ___49___ me to go into law. And I’ve ___50___ regretted it. I wanted to be a biologist, ___51___ I didn’t pursue my ___52___. You know what you want.

Go fulfill it. ”

   As ___53___ turned out, my little publication went on to become Student, a national ___54___ for young people in the U. K. My wife and I have two children, and I’ d like to think we are bringing them up in the same way Dad ___55___ me.

36. A. biologist                B. manager                           C. lawyer                        D. gardener

37. A. strict                                                                       B.honest              

C.special                                                                D.learned

38. A. praise                                           B.courage            

C. power                                      D. warmth
 39. A. think                         B. imagine           C
. remember         D. guess
 40. A
. unnecessary       B. unkind                 C. unimportant          D. unusual
 41. A. Another                   B.Some                              C. Any                            D. Other
 42. A. on                              B. in                                    C. at                              D. about
 43. A. in case                     B. by turns               C. by chance             D. in return
 44. A
. revise                B. set                         C. review                 D. follow
 45. A. understanding       B. experienced           C.serious                     D. demanding
 46. A. taking up                 B. making up                    C. picking up            D. keeping up
 47. A. suggestion              B.decision             C. notice                           D. choice
 48. A. and                         B.as                                    C. even if                     D. as if
 49. A. helped                B.allowed               C. persuaded                   D. suggested
 50. A. always                     B.never                             C. seldom                         D. almost
 51. A. rather                 B.but                                  C.for                                D. therefore
 52. A. promise                   B.task                     C. belief                             D. dream
 53. A. this                           B.he                                   C. it                                    D. that
 54. A. newspaper             B. magazine                              C. program                 D. project
 55. A. controlled               B. comforted              C. reminded               D. raised

参考答案 

36.C   37.C  38.A  39.C  40.B 

41.C  42.B  43.D  44.D  45.A 

46.A  47.D  48.B  49.C  50.A 

51.B  52.D  53.C  54.B  55.D

*********************************结束

 

Britain’s seed bank, the only one in the world aiming to collect all of the planet’s wild plant species, has reached its goal of banking 10 percent by 2010

The Millennium Seed Bank Project, run by Kew Gardens—one of the oldest botanical gardens—will officially deposit the 24,200th species on Thursday, a pink, wild banana from China

More than 50 countries are now on board with Kew’s giant task but vast places of the globe, including India and Brazil, still need to join in and donate seeds, director Paul Smith said                                                                                                                                                            

The seed bank is one of the largest and most diverse in the world with more than 15 billion seedsIts goal is to help protect the planet’s bio-diversity during a time of climate change

The wild banana seed is under threat of extinction(灭绝) in southwest China from agricultural developmentIt is a vital food source for Asian elephants and important for growing bananas for human consumption

Stored at minus-20 degrees centigrade, so they can last for thousands of years, the seeds await the day that scientists hope never comes—when the species no longer exist in the wild

It is a race against time, Smith said, because in the last decade alone, 20 plants held in the bank have already been wiped out in the wildHe estimates that between a third and a quarter will become extinct this century

"It is urgent and it is happening nowAn area, the size of England, is cleared of primary vegetation(植被) every year" Smith said

Because most of the world’s food and medicines come from nature, protecting wild plant species is quite important, scientists sayThere are already many other seed banks safeguarding food crops, which only account for 0.6 percent of plant diversity

For Kew’s next goal—to collect a quarter of wild varieties by 2020—the botanists need 10 million pounds a year, or a further 100 million pounds on top of the 40 million they have already been granted

71What’s the final purpose of the Britain’s seed bank?

   ATo collect enough money for the project 

   BTo safeguard food crops

   CTo protect wild plants from extinction 

 DTo help scientists study wild plants

72The wild banana seed in China is in danger because of _______

   Athe expanding of farming work       

Bthe climate change in this area

   Cthe large number of Asian elephants   

Dhuman’s large consumption

73We can learn from the passage that _______

   Athe seeds in the bank can be used now and then all over the world

   BIndia and Brazil haven’t joined in the Seed Bank Project at present

   Cthere is only one seed bank in the world at present

   Dthe wild plants in places like India and China will never die out

74What does the underlined word “it” in paragraph 7 refer to?[来源:Z,xx,k.Com]

   AThe extinction of plant species  BKew Gardens’ next goal

 CBritain’s seed bank           DThe Millennium Seed Bank Project

75Which of the following information isn’t mentioned in the passage?

   AThe global partnership of collecting wild plant species

   BThe temperature condition of the conservative wild plant species

   CThe government’s financial support for the seed bank project

   DScientists’ concern on the extinct wild plant species

[来源:##Z#X#X#K]

参考答案、、、   7175 CABDC

 

****************************************************结束

 

(全国新课标卷)完形填空

     In our discussion with people on how education can help them succeed in life, a woman remembered the first meeting of an introductory__36__course about 20 years ago.

     The professor __37__the lecture hall, placed upon his desk a large jar filled with dried beans(豆), and invited the students to _38_how many beans the jar contained. After __39__shouts of wildly wrong guesses the professor smiled a thin, dry smile, announced the __40__ answer, and went on saying, ”You have just __41__an important lesson about science. That is: Never__42__ your own senses.”

     Twenty years later, the __43__could guess what the professor had in mind. He __44__himself, perhaps,as inviting his students to start an exciting __45__into an unknown world Invisible(无形的)to the  46  ,which can be discovered only through scientific  47  .But the seventeen-year-old girl could not accept or even  48  the invitation. She was just 49  to understand the world. And she 50 that her firsthand experience could be the  51 .The professor, however, said that it was 52 .he was taking away her only 53 for knowing and was providing her with no substitute. “I remember feeling small and 54 ,”the women says, “and I did the only thing I could do. I 55 the course that afternoon, and I haven’t gone near science since.”

36A. ar t                              B. history                  C. science                       D. math

37A. searched fo    B. looked at                   C. got through              D. marched into

38A. count                          B. guess                    C. report                         D. watch[来源:Zxxk.Com]

39A. warning                     B. giving                    C. turning away            D. listening to

40A. ready                          B. possible                C. correct                       D. difficult

41A. learned                      B. prepared              C. taught                        D. taken

42A. lose                             B. trust                      C. sharpen                     D. show

43A. lecturer                      B. scientist               C. speaker                      D. woman

44A. described                  B. respect ed           C. saw                             D. served

45A. voyage                       B. movement           C. change                       D. rush

46.  A. professor      B. eye          C. knowledge       D. light

47.  A. model         B. senses      C. spirit            D. methods

48.  A. hear          B. make        C. present         D. refuse

49.  A. suggesting    B. beginning   C. pretending        D. waiting

50.  A. believed      B. doubted       C. proved         D. explained

51.  A. growth       B. strength      C. faith            D. truth

52.  A. firm          B. interesting    C. wrong           D. acceptable

53.  A. task          B. tool          C. success         D. connection

54.  A. cruel         B. proud        C. frightened       D. brave

55.  A. dropped      B. started       C. passed          D. missed

 

【答案】

36.C 37.D 38.B 39.D 40.C

41.A 42.B 43.D 44.C 45.A

46.B 47.D 48.A 49.B 50.A

51.D 52.C 53.B 54. A 55.A

 

*********************************************************结束

 

       Beldon and Canfield are two seashore towns, not far apartBoth towns have many hotels, and in summer the hotels are full of holiday-makers and other tourists

       Last August there was a fire at the Seabreeze Hotel in BeldonThe next d ay, this news appeared on page two of the town’s newspaper

The Beldon Post:

       FIRE AT SEABREEZE

       Late last night firemen hurried to the Seabreeze Hotel and quickly put out a small fire in a bedroomThe hotel manager said that a cigarette started the fireWe say again to all our visitors “Please don’t smoke cigarettes in bed” This was Beldon’s first hotel fire for five years

The Canfield Times gave the news in these words on page one

       ANOTHER BELDON HOTEL CATCHES FIRE

       Last night Beldon firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Seabreeze HotelAn angry holiday-maker said, “An electric lamp probably started the fireThe bedroom lamps are very old at some of these hotelsWhen I put my bed side light on, I heard a funny noise from the lamp” We are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in Canfield

       What are the facts, then? It is never easy to find out the exact truth about an accidentThere was a fire at the Seabreeze Hotel last August: that is one factDo we know anything else? Yes, we know that firemen went to the hotel

       Now what do you think of the rest of the “news”?

1Which of the following best gives the main idea of this text?

         ABeldon and Canfield are both good places for tourists in summer

         BA fire broke out at night in Seabreeze Hotel last summer

         CIt was not easy to find out exact truth from newspapers

    DTwo newspapers gave reports on the same matter

2Which of the following are probably facts?

       aThe fire broke out in a bedroom at the hotel

       bA cigarette started the fire

       cAn old lamp started the fire

       dThe fire broke out at night

       eThere has never been a fire in Canfield

       Ab and c              Ba and d              Cc and e              Da and c

3The Canfield Times used the headline like this in order to make its readers think _______

       Ahotels in Beldon often catch fire

       Bhotels in Beldon don’t often catch fire

       Cthis was the second fire at the Seabreeze Hotel

       DBeldon was a good place except that hotels there are not quite safe

4The Canfield newspaper gave a report just the opposite to the Beldon Post by saying that _______

       Athe bedroom lamps were very old at the Seabreeze Hotel

       Bthe bedroom lights made funny noise when the fire took place

       Cthe firemen failed to save clothing, bedclothes and other things

       Dsuch accidents never happened in Canfield for the past 5 years

 

(参考答案CBAC

 

*****************************************************结束[来源:学科网ZXXK]

 

第一节  完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从21~30各题所给的ABCD项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。[来源:学科网ZXXK]

Mariska Hargitay, who plays a tough but beautiful detective on NBC’s Law & Order, recently 21   her childhood friend Annette Condon Tauber to breast cancer. “It was   22  . Ann defined so much of who I am.” says the   23  . “She was my champion and the most   24   friend.”

Ann was diagnosed(诊断) in 2003, when she was 38, shortly after the birth of her fourth daughter. However, she never told them she was   25  , hoping for a miracle and not wanting to burden her friends. “I understand her not wanting to   26  ,” Hargitay says. “And to my mind, she did   27   the disease to some extent.” By late 2005, the cancer had   28   to Ann’s liver in a golf-ball-size mass. She passed away in May 2007. In   29   of Ann, Hargitay signed a programme that raises money for breast cancer research. Participating workplaces let employees wear jeans on October 5 for a $5 donation. “It’s a real way for everyone to feel like they’re making a   30  ,” says the Emmy-winning actress.

21. A. met                  B. recognized            C. accompanied                 D. lost

22. A. comforting     B. moving                   C. interesting                     D. shocking

23. A. actor               B. actress                            C. director                           D. heroine

24. A. dishonest       B. horrible                  C. sincere                                     D. pretty

25. A. well                  B. sad                           C. afraid                             D. sick

26. A. share               B. die                           C. suffer                              D. withdraw

27. A. lose                  B. win                           C. beat                               D. fight

28. A. led                    B. spread                     C. contributed                  D. devoted

29. A. case                 B. charge                     C. control                           D. memory

30. A. difference       B. decision                  C. friend                             D. profit

 

参考答案

21. D  22. D  23. B  24. C  25. D 

26. A  27. C  28. B  29. D  30. A

*********************************************************结束

 

 

 

 


关注我们

关注微信公众号,了解最新精彩内容

广告位